Čerstvé potraviny

Čerstvé aquaponické potraviny s nejlepší kvalitou, výživou a chutí

Naše sekce čerstvé aquaponické potraviny vám nabízí nejlepší možnou kvalitu, výživu a chuť. Tato sekce je plná kvalitních, čerstvých produktů, včetně ryb, , hydroponických rostlin a dalších organických výrobků. Naše produkty jsou vyrobeny ekologicky, šetrně a produkované v aquaponických systémech. Naše produkty neobsahují žádné pesticidy a dalším chemikálie. Zaručujeme vám, že naše čerstvé aquaponické potraviny jsou nejlepší možnou volbou pro vás a vaši rodinu.

Praha
Brno
Ostrava

Špenát

  • Čerstvost a kvalita plná chuti

Špenát  je zeleninová rostlina z čeledi laskavcovitých. Je to jednoletá rostlina s hlavní růžicí listů a krátkým, silným stonkem. Listy jsou tmavě zelené barvy a mají charakteristický mírně hořký a kořeněný chuť. Špenát je velmi oblíbená zelenina, která se používá v mnoha kuchyních po celém světě. Je bohatý na vitamíny, minerály a vlákninu. Obsahuje vysoké množství antioxidantů, jako jsou vitaminy C a E, beta-karoten a flavonoidy, což může pomoci chránit tělo před volnými radikály a snížit riziko některých typů rakoviny.

Vážím 150 - 200 g
Rostu na dvou farmách

Popis produktu

Kde špenát můžete použit ?

Saláty:Mladý špenát je skvělý pro přípravu čerstvých salátů. Můžete ho kombinovat s jinými zeleninami, ořechy, sýrem a oblíbeným dresinkem.
Dušený špenát:Dušený špenát může být skvělým doplňkem k hlavnímu chodu, například k rybě nebo kuřecímu masu.
Špenátová polévka:Klasická krémová špenátová polévka je výživná a chutná. Můžete ji ozdobit smetanou nebo opečenými krutony.
Těstoviny se špenátem:penát lze také použít jako ingredienci v těstovinových pokrmech, například v lasagně nebo jako omáčku pro špagety.
Smoothie:Pro extra dávku živin můžete špenát přidat do svého oblíbeného smoothie. Jeho chuť je dostatečně jemná, aby ji ostatní ingredience přehlušily.
Příloha k rýži:Špenát lze také smíchat s rýží, česnekem a cibulí pro výživnou a chutnou přílohu.
Naplněné koláče nebo pečivo:Špenát je skvělý také jako náplň do koláčů nebo pečiva, například v řeckém spanakopita.

Můžete ochutnat v našich bistrech

Recept od Honzy Vorla

Příprava: 15 minutVaření: 45 minutPočet porcí: 2

Honza Vorel pro nás stvořil tento gastronomický zážitek a vy si podle jeho receptu můžete tuto pochoutku uvařit i doma. Tohle a mnohem víc obsahuje kuchařka, která již míří do tiskárny a brzy bude k dispozici. V receptu hraje hlavní roli aquaponický pstruh duhový, který vás překvapí svým lahodným měkkým masem. Brambory grenaille (nazývané také zámecké) jsou menší brambory, které jsou skvělé nejen oloupané, ale i uvařené nebo dokonce pečené ve slupce. Pojďme společně s Honzou kouzlit v kuchyni.

Co budete potřebovat?

1 filet ze pstruha | 100 ml bílé víno | 250 g máslo | 3 citrony | mangold | pažitka | brambory grenaille | bylinky (kopr, bazalka)

Jak na to?

Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s bylinkami. Poté je rozdrtíme a orestujeme na másle spolu s mangoldem. Filet ze pstruha opečeme na pánvi na oleji, přidáme bílé víno a uvedeme do varu. Poté přidáme ještě máslo a pošírujeme. Následně filet vyjmeme z pánve a zbavíme ho kůže. Filet osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Zbylou emulzi z másla v pánvi vaříme do požadované hustoty. Pstruha podáváme s bramborami a mangoldem a poléváme máslovou emulzí.

Proč potraviny od Farmia Food

Bez chemických hnojiv a postřiků
Geniální chuť a čerstvost
Sklizeno i s kořeny, dodáváno ještě živé
Vlastní bistra, kiosky a rozvozy

Z našeho Instagramu