Salanova Batavia – Caravel
- Čerstvost a kvalita plná chuti
Na první pohled: ledový salát. Po prvním soustu: magnifique! Miláček rozmlsaných Francouzů je znatelně křehčí, nadýchanější a také poněkud sladší než nám známý ledový. Batavia – Caravel je nejšťastnější právě na jihu Evropy, což pro naše farmáře znamená jediné. Dopřávat mu klima Středozemního moře. Daří se, a tak si teď můžete užít potěšení, jaké zažívají gourmets v pařížských bistrech. Navíc s výbornou uchovatelností po sklizni.
Popis produktu
Aquaponie nám umožňuje dodávat Batavii Caravel zcela čistý, nez potřeby praní od hlíny, a doslova živý, sklízený z vody i s kořenovým systémem. Navíc celoročně
Salát Batavia dali světu Holanďané zkřížením hlávkového salátu a salátu batavie. Chuť je díky tomu jemná, lehce nasládlá, struktura o něco méně tuhá než v případě nám známé ledové klasiky a listy jsou nádherně kadeřavé, robustní.
Všechny tyto přednosti jsou důvodem, proč Caraveli (zelené variantě Batavie) uvolnit cestu nejen do salátových mís a sendvičů, ale také k sýrům (obzvláště tomu kozímu), uzeninám, rybám či ke zvěřině.
Vedle toho je Batavia zdrojem vitamínů (A, B, E, K), minerálů (sodík, draslík, železo) nebo lactucinu, který zmírňuje stres a zkvalitňuje spánek.
Moje vitamíny
Vitamín A |
Vitamin B ,B2,B3,B6 |
Vitamín C |
Hořčík |
Vápník |
Draslík |
Železo |
Kyselina Listová |
Další podobné produkty
Můžete ochutnat v našich bistrech



Recept od Honzy Vorla
Příprava: 15 minut | Vaření: 45 minut | Počet porcí: 2 |
Honza Vorel pro nás stvořil tento gastronomický zážitek a vy si podle jeho receptu můžete tuto pochoutku uvařit i doma. Tohle a mnohem víc obsahuje kuchařka, která již míří do tiskárny a brzy bude k dispozici. V receptu hraje hlavní roli aquaponický pstruh duhový, který vás překvapí svým lahodným měkkým masem. Brambory grenaille (nazývané také zámecké) jsou menší brambory, které jsou skvělé nejen oloupané, ale i uvařené nebo dokonce pečené ve slupce. Pojďme společně s Honzou kouzlit v kuchyni.
Co budete potřebovat?
1 filet ze pstruha | 100 ml bílé víno | 250 g máslo | 3 citrony | mangold | pažitka | brambory grenaille | bylinky (kopr, bazalka)
Jak na to?
Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s bylinkami. Poté je rozdrtíme a orestujeme na másle spolu s mangoldem. Filet ze pstruha opečeme na pánvi na oleji, přidáme bílé víno a uvedeme do varu. Poté přidáme ještě máslo a pošírujeme. Následně filet vyjmeme z pánve a zbavíme ho kůže. Filet osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Zbylou emulzi z másla v pánvi vaříme do požadované hustoty. Pstruha podáváme s bramborami a mangoldem a poléváme máslovou emulzí.
Proč potraviny od Farmia Food
Můžete se těšit na další akce
