Petržel naťová – kudrnka
- Čerstvost a kvalita plná chuti
Oželet petržel bychom nezvládli. Více než na kořen si však potrpíme na kořenitost její natě, a tak jsme sáhli po speciální odrůdě, vyšlechtěné právě pro nádherné, svěže zelené lupení napružené vitamínem C, minerály a dalšími látkami léčícími nejeden neduh. Přitom toho kudrnka nežádá zas tolik: dostatek světla a živin. Nic, čeho bychom v aquaponických sklenících neměli na rozdávání po celý rok.
Popis produktu
Moje vitamíny
Provitamín A |
Vitamíny B |
Draslík |
Vápník |
Železo |
chlór |
Mangan |
Hořčík |
Kyselina citronová |
Další podobné produkty
Můžete ochutnat v našich bistrech



Recept od Honzy Vorla
Příprava: 15 minut | Vaření: 45 minut | Počet porcí: 2 |
Honza Vorel pro nás stvořil tento gastronomický zážitek a vy si podle jeho receptu můžete tuto pochoutku uvařit i doma. Tohle a mnohem víc obsahuje kuchařka, která již míří do tiskárny a brzy bude k dispozici. V receptu hraje hlavní roli aquaponický pstruh duhový, který vás překvapí svým lahodným měkkým masem. Brambory grenaille (nazývané také zámecké) jsou menší brambory, které jsou skvělé nejen oloupané, ale i uvařené nebo dokonce pečené ve slupce. Pojďme společně s Honzou kouzlit v kuchyni.
Co budete potřebovat?
1 filet ze pstruha | 100 ml bílé víno | 250 g máslo | 3 citrony | mangold | pažitka | brambory grenaille | bylinky (kopr, bazalka)
Jak na to?
Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s bylinkami. Poté je rozdrtíme a orestujeme na másle spolu s mangoldem. Filet ze pstruha opečeme na pánvi na oleji, přidáme bílé víno a uvedeme do varu. Poté přidáme ještě máslo a pošírujeme. Následně filet vyjmeme z pánve a zbavíme ho kůže. Filet osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Zbylou emulzi z másla v pánvi vaříme do požadované hustoty. Pstruha podáváme s bramborami a mangoldem a poléváme máslovou emulzí.
Proč potraviny od Farmia Food
Můžete se těšit na další akce
