Naklíčená alfalfa
- Čerstvost a kvalita plná chuti
Když se řekne “vojtěška”, mnohým se vybaví zejména pícnina pro dobytek. Když se však řekne “alfalfa”, zelení vědí, že jde o hodnotný doplněk stravy. Držme se druhého výkladu: “Praotec všeho jídla” je bohatý na bílkoviny a obsahuje všech osm esenciálních aminokyselin, které jsou důležité pro svalový růst. Je také hotovou baterií vitamínů, minerálů i spoustu dalších cenných živin. A chuť? Ideální na chleba, do jogurtu, salátu nebo jako smoothie. Jestli se ty krávy nemají fakt skvěle
Popis produktu
Moje vitamíny
Vitamín B |
Vitamíny A |
Vitamín C |
Vitamín K |
Vitamín E |
Další podobné produkty
Můžete ochutnat v našich bistrech



Recept od Honzy Vorla
Příprava: 15 minut | Vaření: 45 minut | Počet porcí: 2 |
Honza Vorel pro nás stvořil tento gastronomický zážitek a vy si podle jeho receptu můžete tuto pochoutku uvařit i doma. Tohle a mnohem víc obsahuje kuchařka, která již míří do tiskárny a brzy bude k dispozici. V receptu hraje hlavní roli aquaponický pstruh duhový, který vás překvapí svým lahodným měkkým masem. Brambory grenaille (nazývané také zámecké) jsou menší brambory, které jsou skvělé nejen oloupané, ale i uvařené nebo dokonce pečené ve slupce. Pojďme společně s Honzou kouzlit v kuchyni.
Co budete potřebovat?
1 filet ze pstruha | 100 ml bílé víno | 250 g máslo | 3 citrony | mangold | pažitka | brambory grenaille | bylinky (kopr, bazalka)
Jak na to?
Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s bylinkami. Poté je rozdrtíme a orestujeme na másle spolu s mangoldem. Filet ze pstruha opečeme na pánvi na oleji, přidáme bílé víno a uvedeme do varu. Poté přidáme ještě máslo a pošírujeme. Následně filet vyjmeme z pánve a zbavíme ho kůže. Filet osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Zbylou emulzi z másla v pánvi vaříme do požadované hustoty. Pstruha podáváme s bramborami a mangoldem a poléváme máslovou emulzí.
Proč potraviny od Farmia Food
Můžete se těšit na další akce
