Kozlíček polní
- Čerstvost a kvalita plná chuti
Kozlíček polní je rostlina z čeledi hvězdnicovité. Je to půdopokryvná rostlina, která roste na mnoha místech po celé Evropě a Asii. Jeho výška může být až 60 cm a má modrofialové květy, které se otevírají během dne a zavírají se večer.Kozlíček polní je roční rostlina, což znamená, že každý rok vyroste nová rostlina ze semene. Květy se objevují od května do srpna a jsou opylovány hmyzem. Po odkvětu rostlina vytváří šešule, které obsahují semena. Semena se šíří větrem, což umožňuje rostlině rychle kolonizovat nová místa.
Popis produktu
Moje vitamíny
Vitamín C |
Vitamín A |
Vitamín E |
Beta - K |
Další podobné produkty
Můžete ochutnat v našich bistrech



Recept od Honzy Vorla
Příprava: 15 minut | Vaření: 45 minut | Počet porcí: 2 |
Honza Vorel pro nás stvořil tento gastronomický zážitek a vy si podle jeho receptu můžete tuto pochoutku uvařit i doma. Tohle a mnohem víc obsahuje kuchařka, která již míří do tiskárny a brzy bude k dispozici. V receptu hraje hlavní roli aquaponický pstruh duhový, který vás překvapí svým lahodným měkkým masem. Brambory grenaille (nazývané také zámecké) jsou menší brambory, které jsou skvělé nejen oloupané, ale i uvařené nebo dokonce pečené ve slupce. Pojďme společně s Honzou kouzlit v kuchyni.
Co budete potřebovat?
1 filet ze pstruha | 100 ml bílé víno | 250 g máslo | 3 citrony | mangold | pažitka | brambory grenaille | bylinky (kopr, bazalka)
Jak na to?
Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s bylinkami. Poté je rozdrtíme a orestujeme na másle spolu s mangoldem. Filet ze pstruha opečeme na pánvi na oleji, přidáme bílé víno a uvedeme do varu. Poté přidáme ještě máslo a pošírujeme. Následně filet vyjmeme z pánve a zbavíme ho kůže. Filet osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Zbylou emulzi z másla v pánvi vaříme do požadované hustoty. Pstruha podáváme s bramborami a mangoldem a poléváme máslovou emulzí.
Proč potraviny od Farmia Food
Můžete se těšit na další akce
