Kopr vonný
- Čerstvost a kvalita plná chuti
Kopr vonný, také nazývaný anýzová bylina, je aromatická rostlina pocházející z oblasti Středomoří. Má drobné, světle zelené lístky a drobné, bílé květy, které se objevují v létě.
Kopr vonný, také nazývaný anýzová bylina, je aromatická rostlina pocházející z oblasti Středomoří. Má drobné, světle zelené lístky a drobné, bílé květy, které se objevují v létě.
Kopr vonný je využíván pro svůj charakteristický a lahodný anýzový aroma, které je velmi podobné chuti fenyklu nebo koriandru. Je oblíbeným kořením v evropské kuchyni, zejména ve středomořských zemích, jako jsou Itálie a Řecko.
Popis produktu
Kopr vonný
V kuchyni | Kopr vonný se používá jako koření do mnoha pokrmů, jako jsou saláty, polévky, omáčky, marinády a pečené maso. Je také často používán jako přísada do chleba a cukroví. |
V kosmeticie | Kromě své vynikající chuti má kopr vonný také řadu zdravotních výhod. Obsahuje vitamíny a minerály, včetně vitamínu C, železa a draslíku. Může pomoci také s trávením a působí jako přírodní prostředek proti nadýmání. |
Další podobné produkty
Můžete ochutnat v našich bistrech



Recept od Honzy Vorla
Příprava: 15 minut | Vaření: 45 minut | Počet porcí: 2 |
Honza Vorel pro nás stvořil tento gastronomický zážitek a vy si podle jeho receptu můžete tuto pochoutku uvařit i doma. Tohle a mnohem víc obsahuje kuchařka, která již míří do tiskárny a brzy bude k dispozici. V receptu hraje hlavní roli aquaponický pstruh duhový, který vás překvapí svým lahodným měkkým masem. Brambory grenaille (nazývané také zámecké) jsou menší brambory, které jsou skvělé nejen oloupané, ale i uvařené nebo dokonce pečené ve slupce. Pojďme společně s Honzou kouzlit v kuchyni.
Co budete potřebovat?
1 filet ze pstruha | 100 ml bílé víno | 250 g máslo | 3 citrony | mangold | pažitka | brambory grenaille | bylinky (kopr, bazalka)
Jak na to?
Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s bylinkami. Poté je rozdrtíme a orestujeme na másle spolu s mangoldem. Filet ze pstruha opečeme na pánvi na oleji, přidáme bílé víno a uvedeme do varu. Poté přidáme ještě máslo a pošírujeme. Následně filet vyjmeme z pánve a zbavíme ho kůže. Filet osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Zbylou emulzi z másla v pánvi vaříme do požadované hustoty. Pstruha podáváme s bramborami a mangoldem a poléváme máslovou emulzí.
Proč potraviny od Farmia Food
Můžete se těšit na další akce
