Co dokážu
Hrách pochází nejspíše ze Středomoří, odkud se během neolitické revoluce rozšířil po celé Evropě. Na našem území patřil mezi první pěstované rostliny vůbec.
Přes pochopitelný předsudek mnoha Čechů, kteří se v dětství alespoň několik let stravovali ve školních jídelnách, to s hráškem zkouší stále více kuchařů. A s úspěchem. I v kuchyních těch nejvybranějších restaurací.
Vedle kaše z hrachu při troše té snahy vykouzlíte lahodný polévkový krém, vynikající pomazánku nebo třeba bezmasé karbanátky. Samotnými kapitolami jsou pak židovský šoulet nebo mexické speciality. Nic na čem by bylo nutné klečet za trest v koutě.
Hrách je také přínosem i coby zdroj blahodárných látek, zejména vitamínů (hlavně skupiny B) a minerálů (draslík, fosfor, hořčík, vápník).
Díky aquaponii zvládáme zajistit stoprocentní hodnotu toho, co je na této plodině v podobě microgreen vůbec nejlepší – vitalitu danou přírodními živinami a průzračnou čistotu bez chemie či škůdců. Navíc jsme schopni pěstovat hrášek v kterémkoli ročním období.
Produkty
Další Microgreens k pokoukání
Kontakt