Hořčice

Microgreens

Hořčice

No to si dáte do nosu. Ostrá vůně a jedinečná chuť, na kterou spoléhají kuchaři už od starověku, má v aquaponickém podání vybroušený říz. Jejími klíčky báječně dochutíte zeleninový salát, čerstvý sýr nebo rybí speciality. A dobře jistě uděláte i svému organismu: Posílíte funkci střev a žlučníku, další orgány pěkně prokrvíte, obohatíte se o vitamíny, minerály, uhlohydráty… a třeba pocítíte i její afrodiziakální účinky. Tahle hořčice je totiž jako křen.

  • Těším se na výsadbu

Co dokážu

Jako první hořčici v kuchyni používali starověcí Řekové a Římané, kteří její rozemletá semínka míchali s vinným moštem. Tento recept nakonec předurčil její latinský název mustum ardens – ovocný mošt s pálivou chutí – a přetrval až do současnosti.

Horčice se přitom pěstovala ještě mnohem dříve k léčebným účelům. Již od pradávna byla součástí obkladů pro prokrvení hlouběji položených orgánů (ledviny, plíce, pohrudnice), při revmatických onemocnění a bolestech nohou nebo proti kožním potížím.

Dnes tělu slouží hlavně při vnitřním užití, zejména při trávicích problémech anebo pro posílení zažívání po konzumaci těžkých jídel. Krom toho tlumí horečku a pocity chladu a v neposlední řadě je považována za účinné afrodiziakum. Klíčky jsou bohaté na uhlohydráty, vitamíny (A, B, C) či minerály (fosfor, vápník, železo) a podporují krevní oběh. Výhonky pomáhají při odvodnění organismu, například při očistných kůrách.

Aquaponie nám umožňuje zajistit stoprocentní hodnotu toho, pro co dnes lidé mikrozeleninu tolik vyhledávají – vitalitu danou přírodními živinami a průzračnou čistotu bez chemie či škůdců. Navíc jsme schopni pěstovat ji bez ohledu na sezónu.

Produkty

Další Microgreens k pokoukání

Kontakt

Nečekejte na to, až naprší a uschne

    Dál než ostatní. Blíž vám.

    Požívejte všech výhod

    Sklizeno i s kořeny, dodáváno ještě živé

    Bez hlíny a nečistot, k okamžité přípravě

    Bez chemických hnojiv a postřiků

    Nejvyšší nutriční hodnoty na trhu