Co dokážu
Batávský štěrbák (nebo též čekanka listová) je stále oblíbenější alternativou k hlávkovému salátu. Už staří Řekové a Římané věděli, že nejvhodnější je ponechat ho v syrovém stavu; svou lehce nahořklou chutí udělá parádu hlavně v salátových mísách se zálivkou z oleje, octa, citronové šťávy, ale i z majolky nebo jogurtu.
Starověcí Egypťané zase dobře znali příznivé účinky batavie na lidský organismus. Obsahuje vitamíny A, C, B1, B2 a B6, minerály jako draslík, sodík, fosfor, mangan či chróm, kyselinu listovou a také vlákninu. Obsahuje až osmdesát procent vody, přesto je jeho vláknina tuhá. Má také málo kalorií a obsahuje až 80 % vody, díky čemuž je vhodný pro redukční diety.
Všechny svoje klady u nás batavie projevuje na 100 %. Dodáváme ji totiž včetně kořenového systému, díky čemuž vám ji vždy poskytneme v té nejlepší kondici, ještě živou. Navíc celoročně.
Produkty
Další saláty k pokoukání
Kontakt