Endivie (Čekanka listová)

Listová zelenina

Endivie (Čekanka listová)

Kdo říká, že čekanku skutečných kvalit lze ochutnat jen v Bruselu, nebyl na naší farmě. Endivie nás tu od jara do zimy svádí v plném puku, se svými andělsky bílými listy zakončenými barevnou špičkou a hlavně svou delikátně nahořklou chutí. Tu oceníte jak v zeleninovém či ovocném salátu, tak třeba i v zapečené podobě se sýrem nebo jako zázračně výživné smoothie.

  • Těším se na výsadbu

Co dokážu

Batávský štěrbák (nebo též čekanka listová) je stále oblíbenější alternativou k hlávkovému salátu. Už staří Řekové a Římané věděli, že nejvhodnější je ponechat ho v syrovém stavu; svou lehce nahořklou chutí udělá parádu hlavně v salátových mísách se zálivkou z oleje, octa, citronové šťávy, ale i z majolky nebo jogurtu.

Starověcí Egypťané zase dobře znali příznivé účinky batavie na lidský organismus. Obsahuje vitamíny A, C, B1, B2 a B6, minerály jako draslík, sodík, fosfor, mangan či chróm, kyselinu listovou a také vlákninu. Obsahuje až osmdesát procent vody, přesto je jeho vláknina tuhá. Má také málo kalorií a obsahuje až 80 % vody, díky čemuž je vhodný pro redukční diety.

Všechny svoje klady u nás batavie projevuje na 100 %. Dodáváme ji totiž včetně kořenového systému, díky čemuž vám ji vždy poskytneme v té nejlepší kondici, ještě živou. Navíc celoročně.

Kontakt

Nečekejte na to, až naprší a uschne

    Dál než ostatní. Blíž vám.

    Požívejte všech výhod

    Sklizeno i s kořeny, dodáváno ještě živé

    Bez hlíny a nečistot, k okamžité přípravě

    Bez chemických hnojiv a postřiků

    Nejvyšší nutriční hodnoty na trhu

    Endivie (Čekanka listová)

    ks