Co dokážu
Tento druh exotického zelí je znám též coby čínský mangold. Díky tomu je hned jasnější, odkud ho k nám přivál vítr a také v jakých receptech udělá největší parádu. Na způsob špenátu po asijsku.
Krátké masivní stonky s nádherně lesklými, hladkými a příjemně křupavými listy lehce hořčičné chuti jsou vhodné v asijských polévkách, dušených pokrmech či k rýži a rýžovým nudlím z woku, kde jsou nejlepší jen krátce vařené. Listy jsou výtečné i syrové, třeba v salátových mísách.
Samostatnou kapitolou jsou výživové hodnoty – pak choi patří k vůbec nejvýživnějším rostlinám na světě. Vyloženě blahodárný je díky silnému podílu vitamínů A, C a K, ale třeba i vápníku a železa. Extrémně nízký obsah kalorií a vysoký obsah antioxidačních látek z něj dělá ideální dietní surovinu.
Díky aquaponickému pěstování vám ho můžeme nabídnout v té nejlepší formě – bez otlaků, s pružnými a křehkými listy a hlavně ještě živý, včetně kořenového systému. Navíc celoročně.
Moje vitamíny
Vitamín K | Mangan |
Vitamín B | Vápník |
Vitamín C | Beta-karoten |
Železo | Omega 3 - mastné kyseliny |
Draslík |
Galerie

Přijedu k vám i s kořeny
Vzhledem k aquaponickému způsobu pěstování k vám můžu přijet s celým svým kořenem a zcela čistý bez hlíny, protože tady žádnou nemáme.
Pokud mě plánujete zkonzumovat až později, můj kořenový systém zajistí delší trvanlivost. Díky němu totiž vydrží moje lístky svěží a čerstvé ještě řadu dní. Přesvědčte se sami!

Jak nejlépe se o mě postaráte
Opatrně mě vyjměte z recyklovatelného obalu
a vložte do nádoby podle vašeho výběru.
Skladujte mě v pokojové teplotě nebo ještě lépe v chladničce – vydržím vám déle.
Nezapomeňte mi pravidelně doplňovat vodu, jsem žíznivý.
Produkty
Další saláty k pokoukání
Kontakt