Libeček lékařský
- Čerstvost a kvalita plná chuti
Nechybělo mnoho a z kuchyní ho zcela vyštípala průmyslová dochucovadla. Jak paradoxní u byliny lidově zvané „magi“. Libeček, čarovná ingredience staročeských hospodyň, ale též antických mediků či středověkých mnichů, se naštěstí nenechá jen tak smést ze stolů. Vrací se v plné síle své typické chuti, blízké celeru s petrželí. Nejedné polévce, omáčce, marinádě, zálivce, pestu či třeba karbanátku znovu dodá říz. A slovo “lékařský” v názvu také nebude nosit na parádu. Vítej zpět doma, libečku.
Popis produktu
Libeček - využití v kuchyni
Do polévek a omáček : | Libeček lze přidat do polévek, omáček, marinád a dalších pokrmů pro zvýraznění chuti. |
Vhodný je například do kuřecích vývarů, gulášů, fazolových polévek, rybích polévek a omáček. | |
Do masových pokrmů: | beček se dobře hodí k masovým pokrmům, jako jsou například hovězí, vepřové nebo jehněčí maso |
Může být přidán jako součást koření nebo použit jako náplň do mletých masových produktů, jako jsou třeba klobásy. | |
Do salátů : | Libeček lze také přidat do různých druhů salátů. Hodí se zejména do salátů s rajčaty, okurkami nebo mrkví. |
Do nápojů: | Libeček může být také použit k dochucení různých nápojů, jako jsou například čaje, limonády nebo džusy |
Další podobné produkty
Můžete ochutnat v našich bistrech



Recept od Honzy Vorla
Příprava: 15 minut | Vaření: 45 minut | Počet porcí: 2 |
Honza Vorel pro nás stvořil tento gastronomický zážitek a vy si podle jeho receptu můžete tuto pochoutku uvařit i doma. Tohle a mnohem víc obsahuje kuchařka, která již míří do tiskárny a brzy bude k dispozici. V receptu hraje hlavní roli aquaponický pstruh duhový, který vás překvapí svým lahodným měkkým masem. Brambory grenaille (nazývané také zámecké) jsou menší brambory, které jsou skvělé nejen oloupané, ale i uvařené nebo dokonce pečené ve slupce. Pojďme společně s Honzou kouzlit v kuchyni.
Co budete potřebovat?
1 filet ze pstruha | 100 ml bílé víno | 250 g máslo | 3 citrony | mangold | pažitka | brambory grenaille | bylinky (kopr, bazalka)
Jak na to?
Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s bylinkami. Poté je rozdrtíme a orestujeme na másle spolu s mangoldem. Filet ze pstruha opečeme na pánvi na oleji, přidáme bílé víno a uvedeme do varu. Poté přidáme ještě máslo a pošírujeme. Následně filet vyjmeme z pánve a zbavíme ho kůže. Filet osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Zbylou emulzi z másla v pánvi vaříme do požadované hustoty. Pstruha podáváme s bramborami a mangoldem a poléváme máslovou emulzí.
Proč potraviny od Farmia Food
Můžete se těšit na další akce
