Čerstvé potraviny

Čerstvé aquaponické potraviny s nejlepší kvalitou, výživou a chutí

Naše sekce čerstvé aquaponické potraviny vám nabízí nejlepší možnou kvalitu, výživu a chuť. Tato sekce je plná kvalitních, čerstvých produktů, včetně ryb, , hydroponických rostlin a dalších organických výrobků. Naše produkty jsou vyrobeny ekologicky, šetrně a produkované v aquaponických systémech. Naše produkty neobsahují žádné pesticidy a dalším chemikálie. Zaručujeme vám, že naše čerstvé aquaponické potraviny jsou nejlepší možnou volbou pro vás a vaši rodinu.

Praha
Brno
Ostrava

Libeček lékařský

  • Čerstvost a kvalita plná chuti

Nechybělo mnoho a z kuchyní ho zcela vyštípala průmyslová dochucovadla. Jak paradoxní u byliny lidově zvané „magi“. Libeček, čarovná ingredience staročeských hospodyň, ale též antických mediků či středověkých mnichů, se naštěstí nenechá jen tak smést ze stolů. Vrací se v plné síle své typické chuti, blízké celeru s petrželí. Nejedné polévce, omáčce, marinádě, zálivce, pestu či třeba karbanátku znovu dodá říz. A slovo “lékařský” v názvu také nebude nosit na parádu. Vítej zpět doma, libečku.

 

 

Rostu na dvou farmách

Popis produktu

Libeček - využití v kuchyni

Do polévek a omáček : Libeček lze přidat do polévek, omáček, marinád a dalších pokrmů pro zvýraznění chuti.
Vhodný je například do kuřecích vývarů, gulášů, fazolových polévek, rybích polévek a omáček.
Do masových pokrmů:beček se dobře hodí k masovým pokrmům, jako jsou například hovězí, vepřové nebo jehněčí maso
Může být přidán jako součást koření nebo použit jako náplň do mletých masových produktů, jako jsou třeba klobásy.
Do salátů : Libeček lze také přidat do různých druhů salátů. Hodí se zejména do salátů s rajčaty, okurkami nebo mrkví.
Do nápojů:Libeček může být také použit k dochucení různých nápojů, jako jsou například čaje, limonády nebo džusy

Můžete ochutnat v našich bistrech

Recept od Honzy Vorla

Příprava: 15 minutVaření: 45 minutPočet porcí: 2

Honza Vorel pro nás stvořil tento gastronomický zážitek a vy si podle jeho receptu můžete tuto pochoutku uvařit i doma. Tohle a mnohem víc obsahuje kuchařka, která již míří do tiskárny a brzy bude k dispozici. V receptu hraje hlavní roli aquaponický pstruh duhový, který vás překvapí svým lahodným měkkým masem. Brambory grenaille (nazývané také zámecké) jsou menší brambory, které jsou skvělé nejen oloupané, ale i uvařené nebo dokonce pečené ve slupce. Pojďme společně s Honzou kouzlit v kuchyni.

Co budete potřebovat?

1 filet ze pstruha | 100 ml bílé víno | 250 g máslo | 3 citrony | mangold | pažitka | brambory grenaille | bylinky (kopr, bazalka)

Jak na to?

Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s bylinkami. Poté je rozdrtíme a orestujeme na másle spolu s mangoldem. Filet ze pstruha opečeme na pánvi na oleji, přidáme bílé víno a uvedeme do varu. Poté přidáme ještě máslo a pošírujeme. Následně filet vyjmeme z pánve a zbavíme ho kůže. Filet osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Zbylou emulzi z másla v pánvi vaříme do požadované hustoty. Pstruha podáváme s bramborami a mangoldem a poléváme máslovou emulzí.

Proč potraviny od Farmia Food

Bez chemických hnojiv a postřiků
Geniální chuť a čerstvost
Sklizeno i s kořeny, dodáváno ještě živé
Vlastní bistra, kiosky a rozvozy

Z našeho Instagramu