Aquaponický pstruh na másle pošírovaný
- Čerstvost a kvalita plná chuti
Odchovanec české aquaponické farmy není žádná konzerva. A to ani v tomto praktickém provedení. Maso bylo začerstva upraveno tak, jak se na moderní kuchyni sluší: citlivým tepelným zpracováním pod 95 °C. Díky tomu si ho můžete dát jen tak s bagetkou, ale i dovařit ve vlastní režii.
Popis produktu
Popis produktu
Detailní popis produktu | Tato delikatesa má díky máslu jemnou a nasládlou chuť. Je ideální pro všechny, kteří neholdují výraznému koření a pikantnosti. |
Jak produkt používat? | Hodí se: Na topinku, jednohubky a jakékoliv pečivo, do salátů, omáček, pomazánek nebo jen tak přímo na lžičku. |
Jak produkt skladovat? | Skladujte v temnu při teplotě do 30°C a po otevření uchovejte v chladu do 6°C. |
Další podobné produkty
Můžete ochutnat v našich bistrech



Recept od Honzy Vorla
Příprava: 15 minut | Vaření: 45 minut | Počet porcí: 2 |
Honza Vorel pro nás stvořil tento gastronomický zážitek a vy si podle jeho receptu můžete tuto pochoutku uvařit i doma. Tohle a mnohem víc obsahuje kuchařka, která již míří do tiskárny a brzy bude k dispozici. V receptu hraje hlavní roli aquaponický pstruh duhový, který vás překvapí svým lahodným měkkým masem. Brambory grenaille (nazývané také zámecké) jsou menší brambory, které jsou skvělé nejen oloupané, ale i uvařené nebo dokonce pečené ve slupce. Pojďme společně s Honzou kouzlit v kuchyni.
Co budete potřebovat?
1 filet ze pstruha | 100 ml bílé víno | 250 g máslo | 3 citrony | mangold | pažitka | brambory grenaille | bylinky (kopr, bazalka)
Jak na to?
Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s bylinkami. Poté je rozdrtíme a orestujeme na másle spolu s mangoldem. Filet ze pstruha opečeme na pánvi na oleji, přidáme bílé víno a uvedeme do varu. Poté přidáme ještě máslo a pošírujeme. Následně filet vyjmeme z pánve a zbavíme ho kůže. Filet osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Zbylou emulzi z másla v pánvi vaříme do požadované hustoty. Pstruha podáváme s bramborami a mangoldem a poléváme máslovou emulzí.
Proč potraviny od Farmia Food
Můžete se těšit na další akce
