Aquaponický meduňkový sirup 500 ml
- Čerstvost a kvalita plná chuti
S meduňkou do duše vkráčí klid. Už babičky starých Římanů dobře věděly o sedativních látkách, s nimiž tato citrusově svěží bylinka pomůže od nervozity a potíží s ní spojených. Aquaponické pěstování na moravské farmě jí poskytlo tu nejlepší péči bez jakékoli chemie. Domácí manufaktura v Hradci Králové zajistila citlivé zpracování s ohledem na zachování všech hodnotných složek meduňky. Zkrátka žádný stres.
Produkty aquaponie čerpají ze symbiózy živočichů a rostlin: ryb chovaných v čisté vodě na jedné straně – na straně druhé salátů či bylinek živených vodním roztokem přírodního hnojiva darovaného rybami. Za přispění moderních technologií, které každé plodině či rybě připravují co nejpřirozenější klima, se daří dosáhnout potravin natolik kvalitních, že za nimi zaostává jak konvenční zemědělství, tak i mnohá produkce s označením BIO
Popis produktu
Popis produktu
Detailní popis produktu | Díky aquaponii si meduňka v tomto sirupu udržela silnou chuť a vůni. Pomůže zklidnit váš žaludek, povzbudí a spolu s citronem vás příjemně osvěží. |
Jak produkt používat? | Hodí se: Do pití, čajů, dezertů. |
Jak produkt skladovat? | Skladujte mimo přímé slunce při teplotě do 25°C .Po otevření uchovejte v chladu a zkonzumujte do 30 dní. |
Další podobné produkty
Můžete ochutnat v našich bistrech



Recept od Honzy Vorla
Příprava: 15 minut | Vaření: 45 minut | Počet porcí: 2 |
Honza Vorel pro nás stvořil tento gastronomický zážitek a vy si podle jeho receptu můžete tuto pochoutku uvařit i doma. Tohle a mnohem víc obsahuje kuchařka, která již míří do tiskárny a brzy bude k dispozici. V receptu hraje hlavní roli aquaponický pstruh duhový, který vás překvapí svým lahodným měkkým masem. Brambory grenaille (nazývané také zámecké) jsou menší brambory, které jsou skvělé nejen oloupané, ale i uvařené nebo dokonce pečené ve slupce. Pojďme společně s Honzou kouzlit v kuchyni.
Co budete potřebovat?
1 filet ze pstruha | 100 ml bílé víno | 250 g máslo | 3 citrony | mangold | pažitka | brambory grenaille | bylinky (kopr, bazalka)
Jak na to?
Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s bylinkami. Poté je rozdrtíme a orestujeme na másle spolu s mangoldem. Filet ze pstruha opečeme na pánvi na oleji, přidáme bílé víno a uvedeme do varu. Poté přidáme ještě máslo a pošírujeme. Následně filet vyjmeme z pánve a zbavíme ho kůže. Filet osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Zbylou emulzi z másla v pánvi vaříme do požadované hustoty. Pstruha podáváme s bramborami a mangoldem a poléváme máslovou emulzí.
Proč potraviny od Farmia Food
Můžete se těšit na další akce
