Koriandr setý
- Čerstvost a kvalita plná chuti
Když Bible vypráví o božské maně, přirovnává ji ke koriandru. Tato neobyčejně výrazná bylina je darem z nebes i nám. Klaníme se moci, jakou koriandr vládne v indické, asijské a mexické kuchyni, žehnáme mu však i v „evropských“ polévkách, salátech či v houbách, při pečení masa nebo při přípravě klobás. Víme už také, jaké zázraky svede v chlebu, perníku a v marmeládách. A těch léčivých látek, jimiž oblažuje tělo – úplné Lurdy!
Popis produktu
Proč je prospěšně konzumovat koriandr?
Obsahuje mnoho antioxidantů: | Koriandr je bohatý na polyfenoly, flavonoidy a další antioxidanty, které pomáhají chránit tělo před oxidativním stresem a poškozením buněk. |
Pomáhá snižovat hladinu cholesterolu : | Některé studie naznačují, že koriandr může pomoci snižovat hladinu LDL cholesterolu, což je špatný cholesterol, který je spojen s rizikem srdečních onemocnění |
Má protizánětlivé účinky | Koriandr obsahuje látky s protizánětlivými účinky, které pomáhají snižovat záněty v těle. To může být užitečné pro lidi s artritidou, ekzémy a dalšími zánětlivými onemocněními. |
Podporuje trávení: | Koriandr obsahuje éterické oleje, které stimulují trávicí systém a pomáhají při trávení potravy. Také pomáhá při eliminaci nadýmání a jiných zažívacích potíží. |
Další podobné produkty
Můžete ochutnat v našich bistrech



Recept od Honzy Vorla
Příprava: 15 minut | Vaření: 45 minut | Počet porcí: 2 |
Honza Vorel pro nás stvořil tento gastronomický zážitek a vy si podle jeho receptu můžete tuto pochoutku uvařit i doma. Tohle a mnohem víc obsahuje kuchařka, která již míří do tiskárny a brzy bude k dispozici. V receptu hraje hlavní roli aquaponický pstruh duhový, který vás překvapí svým lahodným měkkým masem. Brambory grenaille (nazývané také zámecké) jsou menší brambory, které jsou skvělé nejen oloupané, ale i uvařené nebo dokonce pečené ve slupce. Pojďme společně s Honzou kouzlit v kuchyni.
Co budete potřebovat?
1 filet ze pstruha | 100 ml bílé víno | 250 g máslo | 3 citrony | mangold | pažitka | brambory grenaille | bylinky (kopr, bazalka)
Jak na to?
Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s bylinkami. Poté je rozdrtíme a orestujeme na másle spolu s mangoldem. Filet ze pstruha opečeme na pánvi na oleji, přidáme bílé víno a uvedeme do varu. Poté přidáme ještě máslo a pošírujeme. Následně filet vyjmeme z pánve a zbavíme ho kůže. Filet osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Zbylou emulzi z másla v pánvi vaříme do požadované hustoty. Pstruha podáváme s bramborami a mangoldem a poléváme máslovou emulzí.
Proč potraviny od Farmia Food
Můžete se těšit na další akce
