Trvanlivé produkty

Čistě v duchu přírody

Ve Farmia Food jsme se naučili pěstovat rostliny v duchu přírody. Proto vám můžeme nabídnout škálu chutí, které vás budou umět překvapit.

Praha
Brno
Ostrava

Aquaponický koriandr lyofilizovaný

  • Čerstvost a kvalita plná chuti

Když Bible vypráví o božské maně, přirovnává ji právě ke koriandru. Dnes tuto bylinu uctívají hlavně kuchaři indické, asijské a mexické kuchyně, požehnáním je ale i v „evropských“ polévkách, salátech, houbových pokrmech či v pečených masech. Zázraky svede též při pečení chleba a perníku. A také v marmeládách.

Vážím 3 g

Popis produktu

Výhody lyofilizace

Lyofilizace, také známá jako sušení mrazem, je proces, při kterém se odstraňuje voda z materiálu, jako jsou potraviny, léčiva, bakterie a další, zamrazením a následným odpařováním vody z materiálu pod nízkým tlakem. Tento proces má několik výhod:
Uchování vlastností: Lyofilizace uchovává vlastnosti materiálu, jako jsou chuť, vůně, barva, struktura a nutriční hodnota, což je důležité zejména pro potraviny a léčiva.
Delší trvanlivost: Díky lyofilizaci lze dosáhnout delší trvanlivosti výrobků, protože odstranění vody snižuje riziko růstu mikroorganismů a oxidace.
Lehkost a snadná přeprava: Lyofilizované výrobky jsou lehké a snadno se převážejí a skladují, což znamená nižší náklady na přepravu a skladování.

Můžete ochutnat v našich bistrech

Recept od Honzy Vorla

Příprava: 15 minutVaření: 45 minutPočet porcí: 2

Honza Vorel pro nás stvořil tento gastronomický zážitek a vy si podle jeho receptu můžete tuto pochoutku uvařit i doma. Tohle a mnohem víc obsahuje kuchařka, která již míří do tiskárny a brzy bude k dispozici. V receptu hraje hlavní roli aquaponický pstruh duhový, který vás překvapí svým lahodným měkkým masem. Brambory grenaille (nazývané také zámecké) jsou menší brambory, které jsou skvělé nejen oloupané, ale i uvařené nebo dokonce pečené ve slupce. Pojďme společně s Honzou kouzlit v kuchyni.

Co budete potřebovat?

1 filet ze pstruha | 100 ml bílé víno | 250 g máslo | 3 citrony | mangold | pažitka | brambory grenaille | bylinky (kopr, bazalka)

Jak na to?

Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s bylinkami. Poté je rozdrtíme a orestujeme na másle spolu s mangoldem. Filet ze pstruha opečeme na pánvi na oleji, přidáme bílé víno a uvedeme do varu. Poté přidáme ještě máslo a pošírujeme. Následně filet vyjmeme z pánve a zbavíme ho kůže. Filet osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Zbylou emulzi z másla v pánvi vaříme do požadované hustoty. Pstruha podáváme s bramborami a mangoldem a poléváme máslovou emulzí.

Proč potraviny od Farmia Food

Bez chemických hnojiv a postřiků
Geniální chuť a čerstvost
Sklizeno i s kořeny, dodáváno ještě živé
Vlastní bistra, kiosky a rozvozy

Z našeho Instagramu