Aquaponické rukolové pesto
- Čerstvost a kvalita plná chuti
Příjemně nahořklý říz rukoly v této úpravě úžasně zpestří každý pokrm, u kterého si pesto umíte jen trochu představit. Pastu, lasagne, rizoto, pizzu. Slané koláče jako je třeba quiche. Zapečenou bagetku, ale i čerstvý chléb. Saláty či pečenou zeleninu. Marinádu na maso, kupříkladu rybí… Za důvěru se vám odvděčí jak ústupem únavy, tak i spoustou zdraví prospěšných látek či podporou trávení. Pozor: Probouzí též apetit sexuální.
Popis produktu
Experimentujeme, kombinujeme , ochutnáváme! Jak v kuchyni využit pesto?
Jako omáčka k těstovinám | rukolové pesto je skvělé s těstovinami. Můžete ho použít s jakýmkoli druhem těstovin, například s linguine nebo s tagliatelle |
Jako dip | Rukolové pesto můžete také použít jako dip pro zeleninu nebo chipsy. Pokud máte rádi pikantní chuť, můžete přidat pár kapek citronové šťávy |
ako pomazánka na chleba | ukolové pesto je skvělou pomazánkou na chleba, zejména pokud máte rádi silnější chuť. Můžete ho také použít k přípravě chlebových sendvičů |
Jako ingredience do salátů | Rukolové pesto můžete přidat do salátů jako dochucovadlo. Můžete ho přidat do řeckého salátu nebo ho použít jako náhradu za obyčejný dresink |
Další podobné produkty
Můžete ochutnat v našich bistrech



Recept od Honzy Vorla
Příprava: 15 minut | Vaření: 45 minut | Počet porcí: 2 |
Honza Vorel pro nás stvořil tento gastronomický zážitek a vy si podle jeho receptu můžete tuto pochoutku uvařit i doma. Tohle a mnohem víc obsahuje kuchařka, která již míří do tiskárny a brzy bude k dispozici. V receptu hraje hlavní roli aquaponický pstruh duhový, který vás překvapí svým lahodným měkkým masem. Brambory grenaille (nazývané také zámecké) jsou menší brambory, které jsou skvělé nejen oloupané, ale i uvařené nebo dokonce pečené ve slupce. Pojďme společně s Honzou kouzlit v kuchyni.
Co budete potřebovat?
1 filet ze pstruha | 100 ml bílé víno | 250 g máslo | 3 citrony | mangold | pažitka | brambory grenaille | bylinky (kopr, bazalka)
Jak na to?
Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s bylinkami. Poté je rozdrtíme a orestujeme na másle spolu s mangoldem. Filet ze pstruha opečeme na pánvi na oleji, přidáme bílé víno a uvedeme do varu. Poté přidáme ještě máslo a pošírujeme. Následně filet vyjmeme z pánve a zbavíme ho kůže. Filet osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Zbylou emulzi z másla v pánvi vaříme do požadované hustoty. Pstruha podáváme s bramborami a mangoldem a poléváme máslovou emulzí.
Proč potraviny od Farmia Food
Můžete se těšit na další akce
