Trvanlivé produkty

Čistě v duchu přírody

Ve Farmia Food jsme se naučili pěstovat rostliny v duchu přírody. Proto vám můžeme nabídnout škálu chutí, které vás budou umět překvapit.

Praha
Brno
Ostrava

Aquaponické rukolové pesto

  • Čerstvost a kvalita plná chuti

Příjemně nahořklý říz rukoly v této úpravě úžasně zpestří každý pokrm, u kterého si pesto umíte jen trochu představit. Pastu, lasagne, rizoto, pizzu. Slané koláče jako je třeba quiche. Zapečenou bagetku, ale i čerstvý chléb. Saláty či pečenou zeleninu. Marinádu na maso, kupříkladu rybí… Za důvěru se vám odvděčí jak ústupem únavy, tak i spoustou zdraví prospěšných látek či podporou trávení. Pozor: Probouzí též apetit sexuální. 

Popis produktu

Experimentujeme, kombinujeme , ochutnáváme! Jak v kuchyni využit pesto?

Jako omáčka k těstovinám rukolové pesto je skvělé s těstovinami. Můžete ho použít s jakýmkoli druhem těstovin, například s linguine nebo s tagliatelle
Jako dipRukolové pesto můžete také použít jako dip pro zeleninu nebo chipsy. Pokud máte rádi pikantní chuť, můžete přidat pár kapek citronové šťávy
ako pomazánka na chlebaukolové pesto je skvělou pomazánkou na chleba, zejména pokud máte rádi silnější chuť. Můžete ho také použít k přípravě chlebových sendvičů
Jako ingredience do salátů Rukolové pesto můžete přidat do salátů jako dochucovadlo. Můžete ho přidat do řeckého salátu nebo ho použít jako náhradu za obyčejný dresink

Můžete ochutnat v našich bistrech

Recept od Honzy Vorla

Příprava: 15 minutVaření: 45 minutPočet porcí: 2

Honza Vorel pro nás stvořil tento gastronomický zážitek a vy si podle jeho receptu můžete tuto pochoutku uvařit i doma. Tohle a mnohem víc obsahuje kuchařka, která již míří do tiskárny a brzy bude k dispozici. V receptu hraje hlavní roli aquaponický pstruh duhový, který vás překvapí svým lahodným měkkým masem. Brambory grenaille (nazývané také zámecké) jsou menší brambory, které jsou skvělé nejen oloupané, ale i uvařené nebo dokonce pečené ve slupce. Pojďme společně s Honzou kouzlit v kuchyni.

Co budete potřebovat?

1 filet ze pstruha | 100 ml bílé víno | 250 g máslo | 3 citrony | mangold | pažitka | brambory grenaille | bylinky (kopr, bazalka)

Jak na to?

Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s bylinkami. Poté je rozdrtíme a orestujeme na másle spolu s mangoldem. Filet ze pstruha opečeme na pánvi na oleji, přidáme bílé víno a uvedeme do varu. Poté přidáme ještě máslo a pošírujeme. Následně filet vyjmeme z pánve a zbavíme ho kůže. Filet osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Zbylou emulzi z másla v pánvi vaříme do požadované hustoty. Pstruha podáváme s bramborami a mangoldem a poléváme máslovou emulzí.

Proč potraviny od Farmia Food

Bez chemických hnojiv a postřiků
Geniální chuť a čerstvost
Sklizeno i s kořeny, dodáváno ještě živé
Vlastní bistra, kiosky a rozvozy

Z našeho Instagramu