Trvanlivé produkty

Čistě v duchu přírody

Ve Farmia Food jsme se naučili pěstovat rostliny v duchu přírody. Proto vám můžeme nabídnout škálu chutí, které vás budou umět překvapit.

Praha
Brno
Ostrava

Aquaponické mangoldové pesto

  • Čerstvost a kvalita plná chuti

Silnější bráška špenátu promixovaný se slunečnicovým olejem a čerstvým česnekem, který nádherně ladí s ořechovými tóny mangoldu. Lahůdka nejen pro chuťové buňky, ale také pro srdeční, nervový, imunitní i trávicí systém.

Popis produktu

Experimentujeme, kombinujeme , ochutnáváme! Jak v kuchyni využit pesto?

PizzaZkusste zaměnit oblíbený rajčatový základ za hravě zelené pesto. Pestem potřete pizza těsto, ozdobte svými nejoblíbenějšími potravinami a užívejte novou neobvyklé přijmou chuť
Tousty a plackyPomažte svoje oblíbené pečivo pestem a ozdobte ho dle chuti zeleninkou.
PastaPesto zamíchejte ýže či jiných obilovin.do uvařených těstovin
NáplněPestem se dají naplnit jakékoliv závitky, šneci i ravioly.
Dresinky a dipySmíchejte rostlinný jogurt, oříškové či semínkové máslo, majonézu, kešunézu nebo tofunézu či rostlinnou smetanu s oblíbeným pestem a máte skvělý dip nebo dresink k zelenině, těstovinám, luštěninám, karbanátkům a dalším jídlům

Můžete ochutnat v našich bistrech

Recept od Honzy Vorla

Příprava: 15 minutVaření: 45 minutPočet porcí: 2

Honza Vorel pro nás stvořil tento gastronomický zážitek a vy si podle jeho receptu můžete tuto pochoutku uvařit i doma. Tohle a mnohem víc obsahuje kuchařka, která již míří do tiskárny a brzy bude k dispozici. V receptu hraje hlavní roli aquaponický pstruh duhový, který vás překvapí svým lahodným měkkým masem. Brambory grenaille (nazývané také zámecké) jsou menší brambory, které jsou skvělé nejen oloupané, ale i uvařené nebo dokonce pečené ve slupce. Pojďme společně s Honzou kouzlit v kuchyni.

Co budete potřebovat?

1 filet ze pstruha | 100 ml bílé víno | 250 g máslo | 3 citrony | mangold | pažitka | brambory grenaille | bylinky (kopr, bazalka)

Jak na to?

Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s bylinkami. Poté je rozdrtíme a orestujeme na másle spolu s mangoldem. Filet ze pstruha opečeme na pánvi na oleji, přidáme bílé víno a uvedeme do varu. Poté přidáme ještě máslo a pošírujeme. Následně filet vyjmeme z pánve a zbavíme ho kůže. Filet osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Zbylou emulzi z másla v pánvi vaříme do požadované hustoty. Pstruha podáváme s bramborami a mangoldem a poléváme máslovou emulzí.

Proč potraviny od Farmia Food

Bez chemických hnojiv a postřiků
Geniální chuť a čerstvost
Sklizeno i s kořeny, dodáváno ještě živé
Vlastní bistra, kiosky a rozvozy

Z našeho Instagramu