Aquaponické mangoldové pesto
- Čerstvost a kvalita plná chuti
Silnější bráška špenátu promixovaný se slunečnicovým olejem a čerstvým česnekem, který nádherně ladí s ořechovými tóny mangoldu. Lahůdka nejen pro chuťové buňky, ale také pro srdeční, nervový, imunitní i trávicí systém.
Popis produktu
Experimentujeme, kombinujeme , ochutnáváme! Jak v kuchyni využit pesto?
Pizza | Zkusste zaměnit oblíbený rajčatový základ za hravě zelené pesto. Pestem potřete pizza těsto, ozdobte svými nejoblíbenějšími potravinami a užívejte novou neobvyklé přijmou chuť |
Tousty a placky | Pomažte svoje oblíbené pečivo pestem a ozdobte ho dle chuti zeleninkou. |
Pasta | Pesto zamíchejte ýže či jiných obilovin.do uvařených těstovin |
Náplně | Pestem se dají naplnit jakékoliv závitky, šneci i ravioly. |
Dresinky a dipy | Smíchejte rostlinný jogurt, oříškové či semínkové máslo, majonézu, kešunézu nebo tofunézu či rostlinnou smetanu s oblíbeným pestem a máte skvělý dip nebo dresink k zelenině, těstovinám, luštěninám, karbanátkům a dalším jídlům |
Další podobné produkty
Můžete ochutnat v našich bistrech



Recept od Honzy Vorla
Příprava: 15 minut | Vaření: 45 minut | Počet porcí: 2 |
Honza Vorel pro nás stvořil tento gastronomický zážitek a vy si podle jeho receptu můžete tuto pochoutku uvařit i doma. Tohle a mnohem víc obsahuje kuchařka, která již míří do tiskárny a brzy bude k dispozici. V receptu hraje hlavní roli aquaponický pstruh duhový, který vás překvapí svým lahodným měkkým masem. Brambory grenaille (nazývané také zámecké) jsou menší brambory, které jsou skvělé nejen oloupané, ale i uvařené nebo dokonce pečené ve slupce. Pojďme společně s Honzou kouzlit v kuchyni.
Co budete potřebovat?
1 filet ze pstruha | 100 ml bílé víno | 250 g máslo | 3 citrony | mangold | pažitka | brambory grenaille | bylinky (kopr, bazalka)
Jak na to?
Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s bylinkami. Poté je rozdrtíme a orestujeme na másle spolu s mangoldem. Filet ze pstruha opečeme na pánvi na oleji, přidáme bílé víno a uvedeme do varu. Poté přidáme ještě máslo a pošírujeme. Následně filet vyjmeme z pánve a zbavíme ho kůže. Filet osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Zbylou emulzi z másla v pánvi vaříme do požadované hustoty. Pstruha podáváme s bramborami a mangoldem a poléváme máslovou emulzí.
Proč potraviny od Farmia Food
Můžete se těšit na další akce
