Aquaponické bazalkové pesto
- Čerstvost a kvalita plná chuti
V jednoduchosti je síla. Bazalka v životní formě, rozmixovaná s mandlemi a piniemi na olivovém oleji, si díky své pronikavě nasládlé vůni a peprně kořenitému výrazu porozumí nejen s těstovinami, ale také se saláty, zeleninou nebo grilovaným masem.
Popis produktu
Experimentujeme, kombinujeme , ochutnáváme! Jak v kuchyni využit pesto?
Jako omáčka k těstovinám | Bazalkové pesto je vynikající omáčka k těstovinám, jako je například špagety nebo tagliatelle. Stačí ji jednoduše smíchat s vařenými těstovinami a posypat parmezánem. |
Jako dip k grilovanému masa | Pokud grilujete maso, bazalkové pesto může být skvělým doplňkem. Podávejte ho jako dip nebo ho použijte k dochucení grilovaného kuřecího nebo krůtího masa. |
Jako pomazánka na chleba | Bazalkové pesto můžete použít jako pomazánku na chleba, buď samotné nebo s plátkou rajčete a kouskem mozzarelly |
Jako ingredience do salátů | Bazalkové pesto můžete použít jako ingredience do salátů, například k přípravě caprese salátu |
Jako ingredience do omáček | Bazalkové pesto můžete také použít jako ingredienci do různých omáček, jako například rajčatové nebo smetanové omáčky |
Další podobné produkty
Můžete ochutnat v našich bistrech



Recept od Honzy Vorla
Příprava: 15 minut | Vaření: 45 minut | Počet porcí: 2 |
Honza Vorel pro nás stvořil tento gastronomický zážitek a vy si podle jeho receptu můžete tuto pochoutku uvařit i doma. Tohle a mnohem víc obsahuje kuchařka, která již míří do tiskárny a brzy bude k dispozici. V receptu hraje hlavní roli aquaponický pstruh duhový, který vás překvapí svým lahodným měkkým masem. Brambory grenaille (nazývané také zámecké) jsou menší brambory, které jsou skvělé nejen oloupané, ale i uvařené nebo dokonce pečené ve slupce. Pojďme společně s Honzou kouzlit v kuchyni.
Co budete potřebovat?
1 filet ze pstruha | 100 ml bílé víno | 250 g máslo | 3 citrony | mangold | pažitka | brambory grenaille | bylinky (kopr, bazalka)
Jak na to?
Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s bylinkami. Poté je rozdrtíme a orestujeme na másle spolu s mangoldem. Filet ze pstruha opečeme na pánvi na oleji, přidáme bílé víno a uvedeme do varu. Poté přidáme ještě máslo a pošírujeme. Následně filet vyjmeme z pánve a zbavíme ho kůže. Filet osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Zbylou emulzi z másla v pánvi vaříme do požadované hustoty. Pstruha podáváme s bramborami a mangoldem a poléváme máslovou emulzí.
Proč potraviny od Farmia Food
Můžete se těšit na další akce
