Aquaponická máta lyofilizovaná
- Čerstvost a kvalita plná chuti
Téhle věhlasné drsňačce se v aquaponických sklenících líbí tak, že je v nich schopna dorůstat do velikosti malých keřů. My říkáme: Jen houšť. Už pro tu její nádherně větrnou, elektrizující kořenitost, která letní drink povýší na povzbudivý elixír a z čajů dělá děla proti nachlazení, zažívacím potížím, stresu nebo nespavosti.
Mátě značky Farmia Food bylo dopřáno projevit své přednosti skutečně naplno. Dostalo se jí totiž těch nejlepších podmínek: ideálního světla, tepla, vláhy a dostatku optimálních živin. Uchráněna byl nejen před větrem, ale i před rozmary počasí, nečistotami, škůdci a před veškerou (agro)chemií.
Popis produktu
Výhody lyofilizace
Lyofilizace, také známá jako sušení mrazem, je proces, při kterém se odstraňuje voda z materiálu, jako jsou potraviny, léčiva, bakterie a další, zamrazením a následným odpařováním vody z materiálu pod nízkým tlakem. Tento proces má několik výhod: | |
Uchování vlastností: Lyofilizace uchovává vlastnosti materiálu, jako jsou chuť, vůně, barva, struktura a nutriční hodnota, což je důležité zejména pro potraviny a léčiva. | |
Delší trvanlivost: Díky lyofilizaci lze dosáhnout delší trvanlivosti výrobků, protože odstranění vody snižuje riziko růstu mikroorganismů a oxidace. | |
Lehkost a snadná přeprava: Lyofilizované výrobky jsou lehké a snadno se převážejí a skladují, což znamená nižší náklady na přepravu a skladování. |
Můžete ochutnat v našich bistrech



Recept od Honzy Vorla
Příprava: 15 minut | Vaření: 45 minut | Počet porcí: 2 |
Honza Vorel pro nás stvořil tento gastronomický zážitek a vy si podle jeho receptu můžete tuto pochoutku uvařit i doma. Tohle a mnohem víc obsahuje kuchařka, která již míří do tiskárny a brzy bude k dispozici. V receptu hraje hlavní roli aquaponický pstruh duhový, který vás překvapí svým lahodným měkkým masem. Brambory grenaille (nazývané také zámecké) jsou menší brambory, které jsou skvělé nejen oloupané, ale i uvařené nebo dokonce pečené ve slupce. Pojďme společně s Honzou kouzlit v kuchyni.
Co budete potřebovat?
1 filet ze pstruha | 100 ml bílé víno | 250 g máslo | 3 citrony | mangold | pažitka | brambory grenaille | bylinky (kopr, bazalka)
Jak na to?
Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s bylinkami. Poté je rozdrtíme a orestujeme na másle spolu s mangoldem. Filet ze pstruha opečeme na pánvi na oleji, přidáme bílé víno a uvedeme do varu. Poté přidáme ještě máslo a pošírujeme. Následně filet vyjmeme z pánve a zbavíme ho kůže. Filet osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Zbylou emulzi z másla v pánvi vaříme do požadované hustoty. Pstruha podáváme s bramborami a mangoldem a poléváme máslovou emulzí.
Proč potraviny od Farmia Food
Můžete se těšit na další akce
