Trvanlivé produkty

Čistě v duchu přírody

Ve Farmia Food jsme se naučili pěstovat rostliny v duchu přírody. Proto vám můžeme nabídnout škálu chutí, které vás budou umět překvapit.

Praha
Brno
Ostrava

Aquaponický kopr lyofilizovaný

  • Čerstvost a kvalita plná chuti

Nenahraditelná součást mnoha polévek, omáček či rybích pokrmů, ale i přírodní medikament proti žaludečním potížím, špatnému trávení, nespavosti, bolestem hlavy nebo nervovému vypětí.

Kopru značky Farmia Food bylo dopřáno projevit tyto přednosti skutečně naplno. Dostalo se mu totiž těch nejlepších podmínek: ideálního světla, tepla, vláhy a dostatku optimálních živin. Uchráněn byl nejen před větrem, ale i před rozmary počasí, nečistotami, škůdci a před veškerou (agro)chemií.

 

Vážím 3 g

Popis produktu

Výhody lyofilizace

Lyofilizace, také známá jako sušení mrazem, je proces, při kterém se odstraňuje voda z materiálu, jako jsou potraviny, léčiva, bakterie a další, zamrazením a následným odpařováním vody z materiálu pod nízkým tlakem. Tento proces má několik výhod:
Uchování vlastností: Lyofilizace uchovává vlastnosti materiálu, jako jsou chuť, vůně, barva, struktura a nutriční hodnota, což je důležité zejména pro potraviny a léčiva.
Delší trvanlivost: Díky lyofilizaci lze dosáhnout delší trvanlivosti výrobků, protože odstranění vody snižuje riziko růstu mikroorganismů a oxidace.
Lehkost a snadná přeprava: Lyofilizované výrobky jsou lehké a snadno se převážejí a skladují, což znamená nižší náklady na přepravu a skladování.

Můžete ochutnat v našich bistrech

Recept od Honzy Vorla

Příprava: 15 minutVaření: 45 minutPočet porcí: 2

Honza Vorel pro nás stvořil tento gastronomický zážitek a vy si podle jeho receptu můžete tuto pochoutku uvařit i doma. Tohle a mnohem víc obsahuje kuchařka, která již míří do tiskárny a brzy bude k dispozici. V receptu hraje hlavní roli aquaponický pstruh duhový, který vás překvapí svým lahodným měkkým masem. Brambory grenaille (nazývané také zámecké) jsou menší brambory, které jsou skvělé nejen oloupané, ale i uvařené nebo dokonce pečené ve slupce. Pojďme společně s Honzou kouzlit v kuchyni.

Co budete potřebovat?

1 filet ze pstruha | 100 ml bílé víno | 250 g máslo | 3 citrony | mangold | pažitka | brambory grenaille | bylinky (kopr, bazalka)

Jak na to?

Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s bylinkami. Poté je rozdrtíme a orestujeme na másle spolu s mangoldem. Filet ze pstruha opečeme na pánvi na oleji, přidáme bílé víno a uvedeme do varu. Poté přidáme ještě máslo a pošírujeme. Následně filet vyjmeme z pánve a zbavíme ho kůže. Filet osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Zbylou emulzi z másla v pánvi vaříme do požadované hustoty. Pstruha podáváme s bramborami a mangoldem a poléváme máslovou emulzí.

Proč potraviny od Farmia Food

Bez chemických hnojiv a postřiků
Geniální chuť a čerstvost
Sklizeno i s kořeny, dodáváno ještě živé
Vlastní bistra, kiosky a rozvozy

Z našeho Instagramu