Zálivka. Klíčová složka perfektního salátu

Zálivka. Klíčová složka perfektního salátu
Dávno pryč jsou doby, kdy byly na trhu k dostání pouze dva druhy listových salátů neznámého stáří. Současná produkce nabízí výrazně bohatší nabídku a rozhodně lepší kvalitu. A to platí především u salátů, které jsou pěstovány s potřebnou péčí a v kvalitních podmínkách, jako nabízí aquaponické farmy. Prostě kvalita, která může být synonymem pro čerstvost, svěžest, nádhernou barvu i strukturu a především chuť.

Dokonalé samotné i dochucené

Dubáček, crispy, batavia, lollo nebo crystal, to nejsou jen názvy listových salátů, ale odrůdy, které dosahují v aquaponických farmách těch nejlepších výsledků. Jsou to saláty, které prostě patří do jídelníčku a umí ho úžasně vylepšit. Chutnají skvěle samotné, ale pokud na ně použijete nějakou zálivku, můžete čekat absolutní senzaci pro vaše chuťové pohárky.

Zálivka pokaždé jinak

Zálivky jsou skvělým prostředkem, jak si vždy vyrobit nové chutě pro svůj zdravý pokrm. Nejčastěji se v nich kombinují výrazné chutě kyselé (například ocet, limetka, citron nebo klidně pomeranč) s různými bylinkami (třeba bazalka) a nějakým kvalitním tukem (ideální je olivový olej), ale řada lidí volí mléčné produkty jako je jogurt nebo třeba zakysaná smetana.

Základní zálivku tak nejčastěji tvoří tři lžíce olivového oleje, několik kapek octa a trocha soli.

Nekonečno kombinací

Ale saláty nabízí víc. Můžete je míchat s dalšími druhy zeleniny nebo i s ovocem, doplňovat ořechy, semínky, praženými krutony, masem i sýrem. A zálivky samotné pak obměňovat dalšími ingrediencemi jako jsou majonézy, hořčice, kapie, česnek, chilli a další. Prostě podle toho, co máte zrovna po ruce nebo na co máte zrovna chuť. 😉

Můžete ochutnat v našich bistrech