Blog

STRIPSY ZE SUMEČKA s omáčkou Print

STRIPSY ZE SUMEČKA s omáčkou Print
Sumeček africký máčený v podmáslí a obalený v pikantní kořeněné kukuřičné mouce. Smažený k dokonalosti.

Doba přípravy: 40 minut

Suroviny

190 g kukuřičné mouky | 1 lžíce granulovaného česneku | 1 lžička cibule v prášku | ½–1 lžička cayenne pepře | 1 lžička bílého nebo černého pepře | 2 lžičky soli | 350 ml podmáslí | 1 kg sumečka nakrájeného na kousky

Pikantní tatarská omáčka 

230 ml majonézy | 1 lžička nadrobno nakrájené cibule | 1/2–1 lžička hořčice | 3 lžíce pálivého pepře | 1 lžička česneku v prášku | pálivá omáčka | sůl a pepř

Převzato: zdroj

Postup

  1. Fritovací hrnec si předehřejeme na 190 °C.
  2. Ve velké míse smícháme kukuřičnou mouku, cibuli v prášku, kajenský pepř, sůl a pepř.
  3. Sumečka si nakrájíme na malé kousky, namáčíme v podmáslí a obalujeme v mouce.
  4. Poté smažíme do křupava cca 3-4 minut, u větších kusů až 6 minut.
STRIPSY ZE SUMEČKA s omáčkou Print