
Co budeme potřebovat
cuketa | červená paprika | žlutá paprika | cibule | 2 stroužky česneku | drcená rajčata v plechovce | rajčatový protlak | vejce | olivový olej | sůl | pepř | koriandr | římský kmín | čerstvé chilli | směs plocholisté petržele, bazalky a máty
Jak na to?
- Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme na olivovém oleji v hrnci.
- Přidáme papriku, cuketu na kostičky a necháme opéct.
- Do zeleniny promícháme jednu polévkovou lžíci rajčatového protlaku a plechovku drcených rajčat. Vaříme, dokud zelenina nezměkne.
- Dochutíme solí, pepřem, koriandrem a kmínem.
- Směs přelijeme do zapékací mísy, navrch vyklepneme libovolný počet vajec a pečeme na 180 °C, dokud není vejce zapečené.
- Na závěr osolíme a celý pokrm zasypeme směsí bylinek a čerstvým chilli.
Čerstvé aquaponické bylinky můžete zakoupit např. v naší farmářské prodejně Farmia Food u OC Futurum v Brně.
Shakshuka se podává s pečivem, které nasákne zeleninovou omáčku – třeba bageta nebo placky pita. Ale může být skvělá i s topinkami. Vyzkoušejte! 😉
