
Příprava: 15 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 2
Co budeme potřebovat:
1 filet ze pstruha | 100 ml bílé víno | 250 g másla | 3 citrony | mangold | pažitka | brambory grenaille | bylinky (kopr, bazalka)
Jak na to?
- Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s bylinkami. Poté je rozmáčkneme a orestujeme na másle spolu s mangoldem.
- Filet ze pstruha opečeme na pánvi na oleji, přidáme bílé víno a svaříme. Poté přidáme ještě máslo a pošírujeme.
- Následně filet vytáhneme z pánve a zbavíme ho kůže. Filet osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou.
- Zbylou emulzi z másla v pánvi svaříme do požadované hustoty.
- Pstruha podáváme vedle brambor s mangoldem a poléváme máslovou emulzí.
Jak si vedl Honza Vorel při vaření? Podívejte se na video. 😉