Pošírovaný pstruh na másle s mangoldem a bramborami Grenaille

Pošírovaný pstruh na másle s mangoldem a bramborami Grenaille
Honza Vorel pro nás stvořil tento gastronomický zážitek a vy si jeho recept nyní můžete uvařit v pohodlí svého doma. Tohle a mnohem víc obsahuje kuchařka, která již míří do tiskárny a brzy bude k dispozici. V receptu hraje hlavní roli aquaponický pstruh duhový, který vás překvapí svým lahodným měkkým masem. Brambory Grenaille (nazývané také zámecké) jsou menší brambory, které jsou skvělé nejen oloupané, ale i uvařené nebo dokonce pečené se slupkou. Pojďme společně s Honzou kouzlit v kuchyni.

Co budete potřebovat?

1 filet ze pstruha | 100 ml bílé víno | 250 g másla | 3 citrony | mangold | pažitka | brambory grenaille | bylinky | kopr | bazalka

Jak na to?

  1. Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě s bylinkami. Poté je rozmáčkneme a orestujeme na másle spolu s mangoldem.
  2. Filet ze pstruha opečeme na pánvi na oleji, přidáme bílé víno a svaříme. Poté přidáme ještě máslo a pošírujeme.
  3. Následně filet vytáhneme z pánve a zbavíme ho kůže. Filet osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou pažitkou.
  4. Zbylou emulzi z másla v pánvi svaříme do požadované hustoty.
  5. Pstruha podáváme vedle brambor s mangoldem a poléváme máslovou emulzí.

Jak si vedl Honza Vorel při vaření? Podívejte se na video. ;-)

Ochutnejte také naši skvělou rybí delikatesu – pošírovaného pstruha na másle.

Můžete ochutnat v našich bistrech