Peperonata s buvolí mozzarellou a microgreens

Peperonata s buvolí mozzarellou a microgreens

Italský recept, který ocení nejen milovníci zdravé kuchyně. Peperonata s buvolí mozzarellou a microgreens je skvělá lehká varianta klasické italské omáčky. Peperonata se obecně používá jako výborná zeleninová příloha k masům či sýrům. Její pikantní chuť a jemná krémovost buvolí mozzarelly se skvěle doplňují se svěžestí microgreens. Pokud hledáte chutný vegetariánský pokrm pro sebe nebo své hosty, tento recept rozhodně vyzkoušejte.

Co budete potřebovat?

červená paprika | žlutá paprika | červená cibule | česnek | kapary | citronová kůra a šťáva | sůl | pepř | nahrubo nasekaná plocholistá petržel | olivový olej | buvolí mozzarella | microgreens

Jak na to?

  1. V rendlíku si rozehřejeme olivový olej a na něm osmahneme papriky nakrájené na velké kostky, dokud nezačnou karamelizovat.
  2. Přidáme červenou cibuli nakrájenou na velké měsíčky a strouhaný česnek. Restujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne zkaramelizovaná směs zeleniny.
  3. Přihodíme kapary a dochutíme solí, pepřem, citronovou kůrou a šťávou.
  4. Před podáváním přimícháme nahrubo nasekanou petržel.
  5. Takto připravenou peperonatu servírujeme na plochém či hlubokém talíři, doprostřed roztrhneme buvolí mozzarellu, zakápneme olivovým olejem a posypeme microgreens.

Doporučujeme připravit si směs klidně den předem pro lepší kombinaci chutí. Tento recept je skvělý jako předkrm nebo příloha k hlavnímu jídlu. Jídlo je vhodné i jako hlavní chod – podávejte s vařeným nebo opečeným bramborem. Experimentujte s microgreens, můžete použít různé druhy k získání různorodých chutí.

Farmia Food vám nabízí aquaponické microgreens, které jsou díky svému způsobu pěstování naprosto jedinečné. Jejich přidáním do pokrmů zároveň obohatíte své jídlo o důležité živiny a vitamíny. Kromě petržele vyzkoušejte i další aquaponické bylinky.

Můžete ochutnat v našich bistrech