Osvěžující mátovo-meduňková limonáda

Osvěžující mátovo-meduňková limonáda
Máta nás láká svým chladivým a osvěžujícím aroma, které nám dokáže v jediném okamžiku vrátit energii a zvednout náladu. Je mnohem víc než jen ozdoba na okraji sklenice. Máta je skutečným pokladem v našich drinkových receptech, ať už ji používáme ve formě sirupu, čerstvých lístků nebo ledové tříště. A meduňka? Její mentolové aroma dodává nápojům nezapomenutelnou chuťovou paletu. Její unikátní vlastnosti nejenže revitalizují naše smysly, ale také přinášejí řadu zdravotních prospěchů. My ji máme v podobě čerstvé aquaponické bylinky, ale také zpracovanou jako sirup.  Určitě vás nezklame kombinace máty a meduňky dohromady. Limonáda díky nim získá na své originalitě a chuťovém zážitku.

Co budete potřebovat?

čerstvá máta - hrst | čerstvá meduňka - dvě hrsti | meduňkový sirup - přiměřeně | limetka | perlivá voda a kostky ledu (nebo ledová tříšť)

Jak na to?

Lístky čerstvé meduňky a máty rozmělníme v malém hmoždíři na koření. Přilijeme meduňkový sirup a promícháme. Směs přendáme do vysoké sklenice, zasypeme kostkami ledu a zalijeme chlazenou perlivou vodou. Přidáme limetku a nakonec vložíme celé lístky máty a meduňky pro ozdobu. Nezapomeňte na brčko! 😉

Můžete ochutnat v našich bistrech