Náš aquaponický salát je živý. Vydrží svěží až 22 krát déle

Náš aquaponický salát je živý. Vydrží svěží až 22 krát déle
Listový salát z aquaponické farmy nekoupíte jinak než s kořeny. Pokud ho umístíte do vody, vydrží vám v lednici svěží až 11 dní. Oproti běžným salátům bez kořenů vám aquaponický salát vydrží 22 krát delší dobu!

Podle dostupných statistik se v České republice ročně znehodnotí téměř 830 tisíc tun potravin, což odpovídá v přepočtu na jednoho člověka přibližně 81 kilogramům. Ze všech potravin dnes lidé nejvíce plýtvají s čerstvým ovocem a zeleninou. Nespotřebované potraviny končí v odpadkových koších nejen v domácnostech, ale také v maloobchodě, velkoobchodě i v provozech veřejného stravování. Předcházet zbytečnému plýtvání s potravinami přitom není nijak složité. Stačí nakupovat s rozvahou a držet se zásad správného skladování. 

K výraznému prodloužení trvanlivosti lze v případě čerstvé listové zeleniny přispět i tím, že dáte přednost zelenině sklizené s kořenovým systémem. Farmia Food vám dodává listovou zeleninu a bylinky právě včetně kořenového balu. Výsledky našeho testování trvanlivosti salátu Dubáček vám přinášíme v tomto videu.

>> Test trvanlivosti aquaponického salátu <<

Běžný listový salát bez kořenového systému uvadá při teplotě 22 °C už po 12 hodinách od sklizně. Aquaponický salát sklízený i s kořeny vydrží při stejné teplotě ve vodní lázni nejméně šest dní. Pokud tento salát umístíte do lednice, zachová si svěžest až po dobu 11 dní. Aquaponický salát tedy vydrží až 22 krát déle!

Listové saláty sklizené i s kořenem dodáváme ve voděodolném eko obalu, který výrazně prodlužuje jeho trvanlivost.

Můžete ochutnat v našich bistrech