
Co si připravit:
rajčata (může být i více druhů) | žlutá paprika | starší chleba nebo bageta (osmahlý nebo trochu vysušený v troubě) | olivový olej | červená cibule | aquaponická bazalka nebo petržel | pepř | sůl | vinný ocet nebo citron | parmazán
Postup:
- Chleba nebo bagetu nakrájíme na větší kostky a dáme na 10–15 minut opéct do trouby. Necháme vychladnout (nachystat klidně den předem).
- Ve větší míse smícháme na velké kostky nakrájená rajčata, papriku, cibuli nakrájenou na půlměsíčky a chlebové kostky. Přidáme hoblinky parmazánu, nahrubo nasekané bylinky a promícháme společně s olivovým olejem. Necháme chvíli odpočinout, aby chleba stihl nasát šťávu.
- Dochutíme solí, pepřem, případně vinným octem.
- Servírujeme posypané hoblinkami parmazánu a hrstí bylinek ve větší misce nebo hlubokém talíři.
Bazalku a další bylinky vhodné do kuchyně pěstujeme na našich aquaponických farmách. V nabídce máme čerstvou bazalku i zpracovanou – lyofilizovanou. Její chuť a vůně je jedinečná.
Vyzkoušejte tento recept a připravte se na chuťový prožitek. 😉