
Maso sumečka je velmi šťavnaté a lahodné, lehce stravitelné a dodá tělu mnoho prospěšných látek - zejména bílkovin. Velkou výhodou sumečka je, že nemá typické rybí aroma, šupiny ani příliš kostí. Je proto vhodný i pro malé děti nebo pro ty, kteří se při jídle neradi zaobírají kostmi. Sumeček se hodí se k různým kuchyňským úpravám.
Doba přípravy: 30 – 40 minut
Suroviny:
filet sumečka afrického, hrášek, máta, citronová šťáva, parmazán (nebo pecorino), olivový olej, microgreens hrášku, čerstvé chilli, maldonská sůl, pepř
Postup:
- Hrášek blanšírujeme minutu v horké vodě a zaledujeme, aby si uchoval zelenou barvu.
- Rozmixujeme ho společně s hrstí máty a parmazánu, případně dochutíme solí, pepřem nebo citronem. Pokud je směs příliš hustá, zředíme vodou a olivový olejem.
- Filet sumečka osolíme, opepříme a grilujeme z obou stran.
- Podáváme na „hnízdu“ hráškového pyré, posypaný maldonskou solí, microgreens hrášku a plátky chilli.

Určitě vyzkoušejte našeho aquaponického sumečka afrického, věříme, že tím potěšíte své chuťové buňky. Navíc prospějete i svému zdraví.