ENVIROFEST 2023: Aquaponie na hradě v Dolních Kounicích

ENVIROFEST 2023: Aquaponie na hradě v Dolních Kounicích
Náš kalendář se neustále plní událostmi a akcemi. Nadcházející festival Envirofest 2023 však nesmíte minout! Pokud se zajímáte o ochranu životního prostředí, udržitelnost a nové ekologické přístupy, pak je tato třídenní akce pro vás to pravé místo. Naplánujte si výlet nedaleko Brna a kromě prohlídky krásného historického hradu a zámku v Dolních Kounicích navštivte náš stánek Farmia Food.

Kde a kdy?

Envirofest 2023 probíhá na malebném Hradě a zámku v Dolních Kounicích nedaleko Brna od 8. do 10. září 2023. Tento historický areál se na chvíli stane epicentrem environmentálního povědomí a udržitelnosti.

Na co se můžete těšit?

Čeká vás stage moderního zemědělství. Envirofest není pouze hudební festival, ale také událostí, která nabízí nespočet zážitků a příležitostí. Hlavním tématem je podpora environmentálního povědomí, udržitelnosti a ochrany životního prostředí. A Farmia Food podpoří tento festival, kterému není lhostejné, jakým směrem se ubírá vývoj na naší planetě. Také nám není jedno, jak bude naše planeta vypadat za 10 či 15 let.

Hlavní body našeho programu:

  1. Aquaponické potraviny. Máte rádi čerstvé potraviny ve špičkové kvalitě? Envirofest vám umožní ochutnat a zakoupit aquaponické produkty (čerstvé saláty, bylinky a trvanlivé výrobky). Aquaponie je inovativní metoda pěstování potravin, která kombinuje akvakulturu (chov ryb) a hydroponii (pěstování rostlin ve vodním prostředí). Tato metoda minimalizuje spotřebu vody a zcela omezuje použití umělých hnojiv a chemických postřiků, což z ní činí ekologicky šetrný způsob zemědělství.
  2. Přednášky a workshopy. Nejenže si budete moci pochutnat na skvělém jídle, ale také se dozvíte více o ekologicky šetrných postupech produkce potravin. Přednášky a workshopy vám přiblíží, jak můžeme snížit naši ekologickou stopu a přispět k udržitelnější budoucnosti planety.
  3. Komunitní setkání. Envirofest je také skvělou příležitostí k setkání s lidmi, kteří mají stejné zájmy a vášeň pro ochranu životního prostředí a hobby pěstování. Můžete sdílet své myšlenky, zkušenosti a projekty s ostatními účastníky i našimi experty. Vedle toho vám díky virtuální realitě ukážeme, jak vypadá jedna z našich aquaponických farem a budeme zde také prezentovat zmenšený model aquaponického pěstebního systému, který si můžete pořídit na své vlastní zahrádce.
  4. Odkaz pro budoucnost. Envirofest nám připomíná, že naše rozhodnutí dnes mohou ovlivnit zítřek. Je to příležitost ukázat, že se můžeme angažovat a přispět k lepšímu životnímu prostředí pro všechny.

Přijďte na letošní Envirofest v Dolních Kounicích a ochutnávejte, učte se a inspirujte se udržitelnými způsoby života a produkce potravin. Toto je vaše příležitost k tomu, stát se součástí pozitivní změny a podpořit lepší budoucnost pro naši planetu. Rádi vás uvidíme na festivalu!

Můžete ochutnat v našich bistrech