Dost bylo plastu: nový voděodolný eko obal pro udržení životní formy salátů

Dost bylo plastu: nový voděodolný eko obal pro udržení životní formy salátů
Příroda dobře ví, jak nejlépe fungovat. Proto aquaponie čerpá z dávných přírodních principů, na kterých dále stavíme. Snažíme se tedy zdokonalovat v oblastech přidružených. Poslední „zlepšovák“ se týká obalů, ve kterých doručujeme naši výživnou listovou zeleninu plnou síly.

Saláty Farmia Food dodáváme včetně kořenového systému, který je chráněn navlhčenou grodanovou kostkou. Dosud používané obaly však nedokázaly odolat působení vlhka. Řešení, že bychom začali saláty sklízet bez kořenů, nepřicházelo v úvahu – a hned vám vysvětlíme proč.

Čerstvé do posledního listu

Díky kořenům totiž saláty zůstanou živé a výrazně se tak prodlouží jejich trvanlivost. Když salát následně umístíte do nádoby s vodou, vydrží několikanásobně déle než hlávka sklizená běžným způsobem, tedy utržená od kořenu. A pokud budete nádobu se salátem uchovávat v chladu, můžete si na čerstvých listech pochutnávat až 11 dní. Věřte, že salát stačíte dříve zkonzumovat, než uvadne.

Speciální obal pro speciální zeleninu   

Ale vraťme se k naší vychytávce. Abychom vám mohli dopřát dlouhotrvající svěžest listové zeleniny – bez rozmáčeného sáčku – nechali jsme v Holandsku vyrobit speciální voděodolný obal. Na míru našim aquaponickým salátům, které jsou čisté, svěží a zaslouží si to nejlepší. Stejně jako vy.

Voila, dovolujeme si vám představit papírový eko obal (rukáv) s voděodolnou povrchovou úpravou. Ano, čtete správně  – papírový, protože plasty u nás nemají šanci.

Dost bylo plastu: nový voděodolný eko obal pro udržení životní formy salátů

4 hlavní výhody nového obalu

  1. Neprosakuje jako dříve používané sáčky.
  2. Disponuje vzduchovými otvory proti zapaření salátu.
  3. Je v souladu s naší snahou o snížení zátěže životního prostředí.
  4. Na zadní straně najdete doporučení, jak nejlépe se o salát postarat.

Udržitelnost každým coulem

Jak se sluší a patří na udržitelné pěstování potravin, nový obal na naše saláty jde ruku v ruce s našimi principy. K jeho výrobě je používáno dřevo z udržitelně obhospodařovaných lesů. Tyto lesy jsou spravovány způsobem, který zachovává jejich biologickou rozmanitost, zároveň však prospívá životům místních lidí i jejich ekonomické životaschopnosti. 

O kvalitě obalu svědčí prestižní certifikáty společnosti SKH (Stichting Keuringsbureau Hout) o dodržování mezinárodních standardů PEFC a FSC, tedy udržitelného lesního hospodářství. 

A vzhledem k tomu, že rukáv je odolný, jistě pro něj najdete i další využití a prodloužíte mu tak „životnost“. V zájmu udržitelnosti.

Sklizeň s kořeny, speciální obal a převoz na krátkou vzdálenost od produkce se postarají o zachování vysoké kvality a vitality salátů. Objednejte si křupavou a nutričně hodnotnou zeleninu a ochutnejte zdravou budoucnost už dnes

Můžete ochutnat v našich bistrech