Čočka beluga s kousky pstruha duhového a bazalkovým pestem

Čočka beluga s kousky pstruha duhového a bazalkovým pestem
Luštěniny jsou bohaté na bílkoviny a společně s aquaponickým pstruhem duhovým tvoří pořádnou proteinovou bombu. V tomto receptu si ukážeme, jak vytvořit výtečné jídlo s těmito ingrediencemi!

Co budete potřebovat?

Čočka beluga | Mrkev | Řapíkatý celer | Filet ze pstruha duhového | Aquaponické bazalkové pesto | Sůl a pepř | Čerstvá bazalka

Jak na to?

  1. Čočku propláchneme a uvaříme v neosolené vodě cca 20 minut, aby byla al dente a ne rozvařená. Následně čočku scedíme.
  2. Na pánvi si do sklovita osmahneme nakrájenou šalotku, přidáme mrkev a řapíkatý celer nakrájený na brunois, necháme je pustit barvu. Přisypeme čočku a společně ještě pár minut prohřejeme, aby se spojily chutě. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Můžeme také přidat studené máslo, směs tak zůstane obalená v máslové emulzi a vláčná.
  3. První varianta: filet osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na grilu.
    Druhá varianta: filet si dopředu uvaříme v páře.
    Maso pak nožem nebo vidličkou opatrně natrháme na kousky.
  4. Podáváme v misce nebo hlubším talíři. Doprostřed naservírujeme hromádku čočky beluga, na ni naskládáme kousky pstruha a doplníme nočky pesta. Posypeme solí a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Pokud nemáte naše aquaponické bazalkové pesto, můžete si pesto připravit sami. Potřebujete k tomu čerstvé listy bazalky, hrst piniových oříšků, hrst strouhaného parmazánu, stroužek česneku, sůl, pepř a olivový olej. Všechny ingredience pořádně promíchejte a máte hotovo.

Podařil se vám tento recept? Dejte nám vědět – nasdílejte nám fotku vašeho talíře na Instagram.

Můžete ochutnat v našich bistrech