5 rad na přípravu skvělého hlávkového salátu

5 rad na přípravu skvělého hlávkového salátu
Připravit hlávkový salát jako pokrm není žádná věda. Existují ale určité kroky, které byste měli dodržet, aby chutnal co nejlépe. Pojďme si ukázat, jak servírovat čerstvý a chutný salát.

Čerstvá zelenina je základ 

Z hlávkového salátu, který cestoval stovky kilometrů od dodavatele a potom ještě ležel pár dnů v obchodě, asi moc zázraků na talíři nevykouzlíte. Pokuste se salát koupit v co nejkratší době před jeho zpracováním a servírováním. Aquaponické saláty značky Farmia Food nikde dlouze necestují. Dostávají se na pult ihned po sklizni na farmě v řádu několika hodin. Jsou tedy naprosto čerstvé.

Výběr těch nejlepších kusů 

V obchodě salát není nejhezčí, ale po otrhání pár vnějších listů bude na talíři vypadat dobře? Kdepak. Listy, které zrovna nevypadají svěží, značí, že salát už má něco za sebou a brzy bude po něm. Na pultu hledejte ty nejlepší kusy a po nákupu s nimi rychle do chladu. V autě se zelenině příliš nedaří, nenechávejte ji tam dlouho ležet.  

Naše aquaponické saláty jsou dodávány včetně kořenového balu. Pokud totiž vložíte salát s kořenem do sklenice s vodou a do lednice, vydrží vám čerstvý několik dní.

Chladné prostředí svědčí

V lednici se salátům daří nejlépe v 7-8 °C, podívejte se na náš test trvanlivosti aquaponického salátu. Technologie chladniček jsou dnes na vysoké úrovni a tak si můžete pořídit třeba takovou, která má funkci CrispZone. Prostorná přihrádka CrispZone je totiž navržena tak, aby zachovala živiny a prodloužila čerstvost vaší zeleniny i ovoce. Ale co si budeme povídat, nejlepší je konzumace salátu hned první nebo druhý den. 

Pokud jste nechali salát na kuchyňské lince a máte dojem, že potřebuje před přípravou trochu osvěžit, vložte ho na chvíli do studené vody. Kostky ledu ale k zelenině nepřidávejte.

Dresing salátu dodá šmak 

Zarytým názorem je, že dresing udrží listy salátu křupavé a svěží. Není to pravda. Všimli jste si toho, že některé restaurace servírují nebo zasílají salát a dresing zvlášť? Má to svůj důvod. Listy salátu se v jakémkoliv dresingu brzy rozmočí a je z nich spíš kaše. Proto dresing přidávejte až těsně před podáváním salátu.

Načasování je klíč 

Čím déle budete vyčkávat s konzumací salátu, tím horší jeho kvalita bude. Připravte si salát až ve chvíli, kdy ho opravdu plánujete sníst. Odleželý salát není žádná gastronomie. Čerstvost vám zaručí jeho křupavost a výtečná chuť. A to je to pravé ořechové. 

Vyzkoušejte naše Bedýnky s aquaponickými saláty, které vás zaručeně nezklamou. Jsou jedinečné svým vzhledem, čerstvostí, chutí a vůní. A samozřejmě bohaté na vitamíny a nutriční hodnoty. Jsou totiž pěstované bez umělých hnojiv a chemických postřiků.

Můžete ochutnat v našich bistrech